Spørsmål og svar

Hvis du ikke finner svar her, kan du gå til kontaktsiden for å sende oss en e-post. E-post besvares hver dag, også i helger.

Du kan også ta kontakt via chat her på nettsiden, eller på facebook.

Når er frist for innlevering?

Svar: Frist for innlevering av MVA-oppgaven er:
2-Måneder:
Januar-Februar frist 10. April
Mars-April frist 10. Juni
Mai-Juni frist 31. August
Juli-August frist 10. Oktober
September-Oktober frist 10. Desember
November-Desember frist 10. Februar

Årlig
Januar-Desember frist 10. Mars

Primærnæring
Januar-Desember frist 10. April

Når kontrollerer og leverer dere inn MVA-oppgaven?

Svar:  Når vi mottar en bestilling, setter vi igang med å kartlegge hva vi trenger for å kunne kontrollere mva-oppgaven for din bedrift. Så snart vi har mottatt nødvendige tilganger og dokumentasjon, setter vi igang med gjennomgang og kontroll av mva-meldingen. Når vi er ferdig med kontrollen, sender vi en e-post med spørsmål/tilbakemeldinger dersom noe må avklares før vi kan sende inn mva-meldingen for din bedrift. Dersom alt er i orden, sender vi inn mva-meldingen direkte, og sender samtidig ut informasjon om den innsendte mva-meldingen.

Hva er vitsen med MVA-meldingen?

Svar: MVA-meldingen. Du kan lese mer om hva merverdiavgift er her

Hva er vitsen med MVA-kontroll?

Svar: Stadig flere bedrifter ønsker å bokføre egne regnskaper, og dette stiller nye krav til selskapenes regnskapsførere. På grunn av nettbaserte regnskapsprogram som legger til rette for enkel bokføring, er oppgaven til regnskapsførere er i stor grad i ferd med å bli en kontroll-oppgave, istedenfor tradisjonell bokføring. Derfor har vi laget denne tjenesten, slik at du kan bokføre ditt eget regnskap, og deretter få hjelp til å kontrollere og sende inn mva-meldingen på en rask og enkel måte. Les denne artikkelen.

Jeg har glemt innloggingen min til Altinn?

Svar: Les denne artikkelen.

Hvem er Foras Drift AS?

Svar: Foras Drift AS er et autorisert regnskapsbyrå som ønsker å levere fremtidsrettede tjenester som tilpasses etter kundenes behov. Foras Drift AS håndterer behandlingen av MVA-kontroll på vegne av MVA-kontroll.no. Du kan lese mer om hvem vi er her.

Får jeg pengene igjen hvis jeg ikke er fornøyd?

Svar: Tjenesten leveres i henhold til kjøpsvilkårene, som du aksepterer når du bestiller. Vi gir ikke refusjon med mindre det er klart at Foras har gjort en alvorlig feil, eller at vi ikke klart å levere hele den avtalte tjenesten på grunn av feil fra Foras sin side. I slike tilfeller er erstatningen begrenset til Tjenestens salgssum. Kjøpsvilkårene kan du lese her.